Polski Angielski
  • Pokaż całe menu
  • Przystawki zimne
  • Przystawki ciepłe
  • Zupy
  • Mięsa
  • Ryby
  • Dania Wegetariańskie
  • Desery

Przystawki zimne

  • 37 zł

    Kawior z bakłażana oraz cukinia faszerowana suszonymi pomidorami

    pieczona papryka w czosnku, kremowy custard paprykowy, oliwa bazyliowa

  • 39 zł

    Nóżki cielęce z marmoladą z cebuli i oliwą lubczykową

  • 44 zł

    Sałatka z buraka i koziego sera

    ananas, pistacja, endywia, dressing estragonowo miodowy

  • 46 zł

    Łosoś wędzony w zielonej herbacie z likierem sosnowo-cytrynowym

    mus chrzanowy, ogórki z gorczycą, grzanka razowa

  • 48 zł

    Befsztyk tatarski wołowy

    bogato przyprawiony marynowanymi grzybkami, kiszonym ogórkiem, cebulką, podany z kremowym żółtkiem, oliwą rydzową, musztardą i majonezem lubczykowym

  • 420 zł

    „Czarne Złoto” z Jesiotra

    60g kawioru czarnego z Jesiotra Syberyjskiego podany na lodzie, z blinami lub grzankami (2-4 osoby)

Przystawki ciepłe

  • 39 zł

    Naleśniki z grzybami leśnymi w sosie maślanym

    prażona pszenica, limonkowy aioli

  • 44 zł

    Cynaderki z rydzami w kremowym, białym winnym sosie

    palona pietruszka, chrupiąca polenta

  • 44 zł

    Gołąbek z dorsza z sosem coulis pomidorowym

    prażynka ryżowa, wędzony pomidorek

  • 46 zł

    Pierożki cielęce z chrupiącą grasicą

    duszona cebula, seler naciowy, piana cielęca, szalotki

Zupy

  • 32 zł

    Rosół Królewski z kołdunami jagnięcymi i warzywami brunoise

  • 38 zł

    Krem z kasztanów

    marynowana gruszka, piana gruszkowa

  • 44 zł

    Kremowa zupa rybna

    ziemniaki cytrynowe, świeże ryby, pomidorek wiśniowy

Mięsa

  • 72 zł

    Kaczka po polsku z wykwintnym sosem żurawinowo wiśniowym

    perełki z jabłek, buraki duszone w czerwonym winie, fondant z ziemniaka

  • 78 zł

    Górka cielęca w aromatycznej panierce z grasicą cielęcą i sosem rozmarynowym

    purée czosnkowo ziemniaczane, grzyby shimenji, marchew

  • 89 zł

    Rib Eye stek z masłem Montpellier

    antrykot wołowy dojrzewający 28 dni, gratin ziemniaczany, duszony szpinak, sos szalotkowy

  • 98 zł

    Stek z polędwicy wołowej z sosem bordelaise

    purée musztardowo ziemniaczane, szalotka, skorzonera, dymka

Ryby

  • 68 zł

    Sum czerwony z sosem maślano pietruszkowym

    czerwona soczewica, pure z pora, fioletowy groszek cukrowy

  • 72 zł

    Okoń morski z sosem z białego wina

    aromatyczny dziki ryż, duszona mini rzymska, kapary, rzeżucha, segmenty z cytryny

Dania Wegetariańskie

  • 42 zł

    Kopytka ziemniaczano makowe z grzybami duszonymi w maśle lubczykowym

    szpinak, płatki sera bursztyn, purée pietruszkowe

  • 47 zł

    „Kataifi” strudel

    warzywa śródziemnomorskie w pomidorach z kaparami, pasta z pieczonej papryki otulone ciastem Kataifi, jarmuż z prażonymi migdałami, oliwa słonecznikowa

Desery

  • 32 zł

    Szarlotka z kremem z advokata

    beza włoska, sorbet z grzańca, kruszonka orzechowo pomarańczowa

  • 34 zł

    Choco Royale

    mocno czekoladowy brownie, gąbka czekoladowa, lody pomarańczowe, ziemia czekoladowa, czekoladowy krem chantilly, żel pomarańczowy

  • 36 zł

    Sernik Baileys ze słonym karmelem

    palona biała czekolada, crème fraiche

  • 52 zł

    Naleśniki à la Crêpes Suzette (flambirowane przy stole)

    w bogatym sosie maślano pomarańczowym z likierem Grand Marnier

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.