Polski Angielski
  • Pokaż całe menu
  • Przystawki zimne
  • Przystawki ciepłe
  • Zupy
  • Mięsa
  • Ryby
  • Dania Wegetariańskie
  • Desery

Przystawki zimne

  • 39 zł

    Sałatka z melonem miodowym i serem pleśniowym gorgonzola

    dressing orzechowy, rzeżucha

  • 42 zł

    Sałatka z rostbefem

    jeżyny, sos miodowo – musztardowy

  • 47 zł

    Duet z węgorza i łososia wędzonego na zimno

    sos specjalności Restauracji Pod Gigantami, marynowana rzepa, biszkopty szpinakowe

  • 48 zł

    Befsztyk tatarski wołowy

    bogato przyprawiony marynowanymi grzybkami, kiszonym ogórkiem, cebulką, podany z kremowym żółtkiem, oliwą rydzową, musztardą i majonezem lubczykowym

  • 420 zł

    „Czarne Złoto” z Jesiotra

    60g kawioru czarnego z Jesiotra Syberyjskiego podany na lodzie, z blinami lub grzankami (2-4 osoby)

Przystawki ciepłe

  • 39 zł

    Naleśniki z grzybami leśnymi w sosie maślanym

    prażona pszenica, limonkowy aioli

  • 42 zł

    Uszka faszerowane kaczką

    puree jagodowe, piana korzenna, sos pomarańczowy, gąbka buraczana

  • 44 zł

    Gołąbek z dorsza z sosem coulis pomidorowym

    prażynka ryżowa, wędzony pomidorek

Zupy

  • 32 zł

    Rosół Królewski z kołdunami jagnięcymi i warzywami brunoise

  • 38 zł

    Chłodnik ziołowy z wędzonymi rybami

Mięsa

  • 72 zł

    Kaczka po polsku z wykwintnym sosem żurawinowo wiśniowym

    kluski kładzione i marynowane młode buraki

  • 78 zł

    Górka cielęca w aromatycznej panierce z grasicą cielęcą i sosem rozmarynowym

    purée czosnkowo ziemniaczane, grzyby shimenji, marchew

  • 89 zł

    Rib Eye stek z masłem Montpellier

    antrykot wołowy dojrzewający 28 dni, gratin ziemniaczany, wędzone pomidory, groszek cukrowy, sos szalotkowy

Ryby

  • 72 zł

    Okoń Nilowy pod ziołową kruszonką

    ziemniaki z krewetkami i pietruszką, sos cytrynowy

  • 78 zł

    Filet z sandacza z jajkiem w koszulce i sosem śmietanowym

    pietruszka duszona w maśle i cytrynie, zielona soczewica w emulsji pietruszkowej, liście musztardowca

Dania Wegetariańskie

  • 47 zł

    Risotto paprykowe z wędzoną mozzarellą

    oliwą bazyliową i budyniem parmezanowym

  • 42 zł

    Krokiety ziemniaczane z sosem szczypiorkowym i pieczonymi warzywami

Desery

  • 21 zł

    Selekcja sorbetów

  • 34 zł

    Choco Royale

    Czekoladowy mus na mocno czekoladowym brownie, palona czekolada, wiśnie w żelu, tiul pomarańczowy, lody pistacjowe

  • 38 zł

    Krem brulée waniliowy z sorbetem malinowym i kruszonką pomarańczową

  • 52 zł

    Naleśniki à la Crêpes Suzette (flambirowane przy stole)

    w bogatym sosie maślano pomarańczowym z likierem Grand Marnier i kulką lodów waniliowych

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.